C'est vous et moi

Lång skoldag idag, men som alltid gör vännerna den lättare och betydligt mycket roligare, framförallt när den lider mot sitt slut och tröttheten sätter in. Dessutom fick jag riktig mat när jag kom hem också, tack vare att pappa var ledig. Och när jag säger riktig mat menar jag riktig lagad mat och inte mackor som jag annars får nöja mig med. Märkvärdigare orkar jag aldrig göra det när jag kommer hem från skolan.
Nu håller jag på och övar på samhällsredovisningen som jag, Emma och Sabina ska ha i morgon. Och jag måste ge en guldstjärna till Emma för powerpointen. Den blev riktigt snygg!
De kommande helgerna verkar det som att jag kommer att ha ett fullspäckat schema. Denna lördagen ska jag kanske hem till Emma, nästa åker jag till Stockholm och den därpå ska jag jobba på svenska mässan. Jag som annars bara vill sova hela helgerna (nästan).

Förresten... Är det inte lite mysko att de som sitter och presenterar nyheterna jämt börjar med att hälsa: "God kväll". Och sedan fortsätter genom att berätta om allt hemskt som pågår i världen?
Bara en liten funderare ^^ Ha en bra kväll!
/Anna


Bauwling

Första dagen i skolan efter lovet. Helt okej faktiskt, speciellt eftersom det bar av till bowlinghallen efteråt.
Det var första gången jag bowla sedan sexan eller något och det var precis lika roligt idag.
Jag ställdes mot Emelie och Malin, som jag tror hade bowlat mer än jag innan. I början gick det bra för mig, men sedan gick det sämre (vilket måste bero på att det var fel på klotet eller att huset lutade just då) men sedan gick det bra igen. Haha.
Jag kunde lämna bowlinghallen med tre strikes bakom mig, tre brutna naglar och 25 kr mindre i plånboken, och det var det värt.
Sedan fikade vi och jag är nu hemma och ska ge mig på samhällsrapporten. Wish me luck!
/Anna

13's just a number

För att vara fredag den 13:e har jag haft väldigt tur måste jag säga.
    För det första så vaknade jag till doften av nybakat bröd. Jag spenderade en hel del tid i soffan och läste ut en underbar bok. Sedan åkte jag till Bollebygd och Emelie.
    Där väntade även Malin och Sabina, och vi värmde upp med att basta... Vilket jag inte har gjort på evigheter känns det som. Vi kleta på oss ansiktsmask, fick fotvård av Emelies mamma och åt supergod paj. Därefter kollapsade vi framför tv:n och let's dance, även om vi nog prata mer än såg på det.
    En mycket lyckad dag och ser fram emot fler sådana.
    /Anna

Na na na

Jag måste vara desperat eller bara konstig som faktiskt suttit och pluggat en stund nu, men jag får dåligt samvete varje gång jag tänker på skolan annars.
    Nu är klockan prick tolv och jag är inte det minsta trött än. Ändå har jag varit i stan idag. Det var egentligen meningen att brorsan skulle med istället, men han orkade inte. Vilket inte är särskilt konstigt eftersom han är uppe till halv sex på mornarna...
    Jag trodde att jag och pappa skulle titta in en snabbis hos farmor och farfar medan vi var i stan, men så blev det inte. Istället hamnade vi i en möbelaffär, apoteket och gymgrossisten.
    Jag håller inte så bra ordning på dagarna men vet att två av mina kompisar var på bio idag, och jag kanske borde ha följt med när Malin frågade mig. Annars får jag väl säga att jag inte har gjort något speciellt på lovet. Jag har pluggat och varit ute med Nea, men utöver det har jag suttit och stirrat in i vägen. Men jag har mig själv att skylla.
    Okej, jag har vunnit på S-Smash mot brorsan och Rikard ett par gånger också, men det är inte så mycket att hänga i julgranen med tanke på hur dåliga de är. Haha.
    Nu funderar jag på att sätta på någon snyftarfilm om jag hittar någon bra.
    /Anna

Hälsningar från Hulebäck

Här sitter jag i en unken datasal tillsammans med mina medelklassvänner. Det hade jag i alla fall gjort om jag inte varit så positiv. Så nu sitter jag egentligen här i en välbelyst datasal tillsammans med mina högklassade och välutbildade väninnor.
    Trots att vi har en lång håltimma framför oss ser vi fram emot varenda sekund vi får tillbringa i skolan. Vi har endast idrott och naturkunskap kvar på schemat och själv har jag sett denna dag som en prövning på mitt tålamod. För det första missade jag och min bror bussen i morse, varför vi fick ta oss ända bort till Hindås tågstation för att komma i tid till skolan.
    På historialektionen hade jag lite beslutsångest inför de individuella val som vi skall ha i trean. Jag anser att det icke finns så många sådana kurser som jag skulle vilja studera. Endast engelska C föll mig rätt i smaken, men hamnade sedan även med internationella relationer och rättskunskap.
    Och med detta tackar jag för mig och hoppas på återseende!
   

Underbara

1


2

Synd att inte mina katter är lika pratsamma.

10 to 5

Trots min sovmorgon kom jag hem klockan fem idag. Detta p.g.a matteprovet, som kändes ganska bra, men jag vågar inte hoppas på något.
    Jag är i alla fall glad att jag inte har några problem med något annat ämne förutom matten. Det negativa där är ändå att matten verkar viktigare än allt annat. Det spelar ingen roll att jag är duktig på språk och på att skriva och sånt. Jag får hela tiden höra att matte är det som de flesta utbildningar har högst krav på. I alla fall alla bra utbildningar.
    Betyder det att jag har sämre chanser än en person som är jätte grym på matte, men suger i allt annat?
    I vilket fall som helst så gör jag mitt bästa även om jag blir tröttare och tröttare på det. I ettan och halva tvåan var jag till exempel jätte inne på vilka kläder jag skulle ha på mig och så. Nu orkar jag knappt bry mig. Jag känner att jag hellre hade sluppit sminka mig på mornarna och om inte min bror och pappa använt rodden också hade den börjat samla damm nu. Försvinner inte den här tröttheten vet jag inte hur det blir i trean. Förhoppningsvis kanske jag blir piggare nu när det börjar bli ljusare på dagarna.
   Något positivt som jag har att komma med är att jag lyckats hålla mitt nyårslöfte och att min mobil har slutat glappa.

RSS 2.0