Vad händer nu?

Inte mycket. Mamma och pappa kommer hem idag och om några dagar åker vi till Norrköping. Sedan, veckan efter det är det intensivkurs som gäller.

Underbar scen ur sex and the city:

Deep summer is when laziness finds respectability


Nu börjar faktiskt sommarkänslan hitta rätt.


Hello sunshine(s)

Nu är det exakt en timme kvar tills jag måste skynda mig ner till bussen. Ska till Emma idag och med gott om tid kvar kan jag ju alltid slänga in ett litet inlägg.
Jag och familjen kom hem från Berlin i fredags (tror jag. Håller inte reda på dagarna så bra längre).
Första dagen där gjorde vi inte mycket mer än gick ut och åt. Dagen därpå åkte vi till en minnesplats för de mördade judarna under WWII. Vi såg även en del av Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Och på kvällen åt vi på en lite finare restaurang eftersom det var mammas födelsedag.
Sista hela dagen där åkte vi båt på floden Spree och nästa dag åkte vi hem.

Tyvärr så bleknar väl Berlin en hel del i jämförelse med Paris. Men det var kul ändå, bortsett från att jag verkligen inte kan språket. Flera gånger ville jag ta till franskan eller spanskan istället och det var ju knappast någon succé. Så språket fick farsan/morsan/brorsan sköta.
/Anna

Vadå sommarlov?

Så har jag tänkt under det här envisa regnandet. Men idag såg det ju riktigt lovande ut, förutom blåsten. Jag hoppas på liknande i morgon så att man kanske kan sola lite. Det blir ju antagligen inte mycket av det när jag åker till Berlin, vilket jag gör redan i övermorgon.
Emma har varit här idag och vi fyllde som vanligt timmarna med prat, och senare med pizza. Ännu en orsak till att jag måste hålla på min policy att jogga varannan morgon. Och hittills har det ju fungerat i alla fall.

Kan dela med mig av en bra låt när jag ändå är i farten.


Något trist melodi kanske men texten ger pluspoäng...
/Anna

Regnet stoppade inte glädjen

Nej, nej. När min bror skulle hämtas efter turen med flakbilen badade andra studenter till och med i Poseidons fontän.
När vi kom till Hulebäcks skolgård var det redan fullsmockat av finklädda människor, skyltar stack upp överallt och jag tänkte inte särskilt mycket på kylan när vi väl var på plats. Tack och lov för det.
Vid utsläppen gallskrek eleverna av glädje och det fick mig att längta efter min egen tur. Ett år kvar. Men det går antagligen snabbare än man tror.Grattis brorsan! Jag kommer förmodligen kunna önska dig det fler gånger framöver, men lycka till!
/Anna

Good morning!

Snart dags att gå ner till bussen. Det blir sista riktiga dagen i skolan idag, sedan tar brorsan studenten i morgon och på torsdag slutar jag. Vad jag längtar! Jag har stått ut varenda dag och jag har gjort så gott jag har kunnat. Det gör att jag känner att jag kan njuta av sommarlovet. Och det kommer bli ett händelserikt sådant!
/Anna

Min dag!

Japp, japp. För idag fyller jag...                                                             18!!!!
 
/Anna

Hemma från ljusets stad

Fyra dagar i Paris resulterade i ömma fötter, förkylning och ett trött huvud. Men det var värt det!
Tillsammans med de andra tjejerna i franskagruppen har jag sett Notre Dame, Sacre Coeur, Eiffeltornet, Versailles, Louvren och mycket mer. Dessutom fick vi flera timmars fri tid för shopping. Men jag köpte inte alls lika mycket som ett flertal andra.
Frukosten bestod bara av en baguette, en croissant och juice, kaffe eller te att dricka. Så mycket för "frukosten är den viktigaste måltiden på dagen". Men det är en av de saker som gör Paris till Paris.
 
Av allt vi gjorde skulle jag säga att resan till Versailles var det absolut bästa. Slottet är otroligt vackert och trädgården underbar. Och när vi gick till Marie Antoinettes domaine var det blommor överallt, små sjöar med svanar och fina små hus. 
                                                                                
Paris har definitivt inte sett det sista av mig. Men jag skulle nog inte kunna bo där. För mycket folk. Men ändå en väldigt spännande storstad.
/Anna


RSS 2.0