Full rulle

När Erik kommer hem och berättar att en lumparkompis ska hit blir det fart på maskineriet. Jag har varit jätteduktig och städat mitt rum (på ett ganska kort och mindre noggrant vis men ändå) och jag har städat av diskbänken plus bardisken. Okej, det är inte jätteduktigt, men lite i alla fall.
För er som har missat det så är det valborg i morgon. Den kommer jag att spendera med ett par tjejer från klassen, och först blir det bowling, sedan middag.
Nästa vecka i skolan är det äckligt mycket att göra. Men, kära vänner, studentmössan är nu i min ägo och snart, väldigt snart är det slut.
Viam inveniam aut faciam! - Latinskt ordspråk. Visste ni förresten att Volvo betyder "jag rullar" på latin?

Dagens schema

Jag har haft gruppdiskussion i engelska C och måste nu vänta en timma innan ordkunskapen börjar. Sedan måste jag vänta ännu en timma efter den lektionen innan spanskan börjar. Om man bara hade tryckt ihop lektionerna hade jag varit hemma betydligt mycket tidigare, och det behöver jag. I morgon har jag salskrivning (lärarens försköning av ordet prov) i religion B och jag har en del att göra inför det.
Vad som är det lilla ljuset i tillvaron just nu är att jag fortfarande går på den energi som jag tog åt mig i Las Palmas. Allt känns inte så jobbigt längre, och vädret blir ju bara bättre och bättre. Studenten verkar inte alls lika långt borta längre!


I den blåsiga kvällen

Detta är mina anteckningar från mobilen, gjorda på vägen hem.
"I väntan på bussen: Nu har jag några minuter på mig att skriva innan bussen kommer. Det är svinkallt och rätt så ödsligt, förutom två grabbar som tycks göra sitt bästa för att lista ut åt vilket håll de ska. Den ene försöker desperat få den andre att lita på sitt fyllesinne. Lycka till, säger vi till dem.
Själv har jag spenderat kvällen med sex andra tjejer från klassen hos Emma där det var spel och snacks som gällde.
Nu hamnade jag plötsligt på bussen, som inte lider av någon överbelastning.
Men spel som sagt. Först var det rena rama skratt- och gapfesten med ett slags pictionary fast ord istället för bilder. Jag lyckades få till det ordentligt genom att t ex påstå att Al-Qaida är Irans huvudstad och att Madagaskar är en spansk ö. Men för tusan, jag sa det första som slog mig. Det var i alla fall sjukt kul och kanske går det att göra om när jag tjejerna åker till Tjörn.
Nu är bussen framme i Landvetter och antalet passagerar ökar en del. Vi får ta upp tråden igen när jag kommer hem."
Och nu är jag hemma. Tröttheten smyger sig så oförskämt på, men det är väl lika bra att ge upp. Jag längtar dock inte till i morgon då en hel del plugg står på schemat.
See ya!
 

Ledig dag

För en resursdag tycker jag faktiskt att jag har varit ganska så flitig. Jag började dagen med en joggingtur och sedan har jag pluggat engelska, svenska och spanska. Jag hade till och med kunnat åta mig mer om jag bara haft det hemma eftersom jag kände ett så ovanligt flyt. Å andra sidan belönade jag mig med att lata mig framför TV:n istället, och eftersom pappa är hemma gjorde han detsamma. Det blev filmerna We were soldiers, Striking distance och The patriot.
  
På tal om film. I morgon börjar jag 8 och slutar 16:40 för att vi ska se på en film i engelskan sista lektionen som jag redan har sett. Ovärt med gigantiskt O.

Låt mig sova

Oh, how wonderful it is to let the world stay out while the dreams fool your head.
Jag älskar att sova. Att krypa ner i en sval säng, dra täcket över huvudet och bara slockna.
Trots detta gick jag upp 05:20 i morse. Varför kan man ju lätt undra då, och jag har inte den blekaste aning. Jag fick dock extra tid till att läsa igenom idrotten och behövde inte vräka i mig frukosten. Jag hann dessutom ta mig tid till att kontrollera att jag hade likadana skor på fötterna och inte ett omaka par. Tro det eller ej men någon gång i ettan eller tvåan lyckades jag komma till skolan med en Adidas Stan Smith på ena foten och en Puma på den andra. Gudskelov var båda vita i alla fall och vännerna fick sig ett gott skratt, liksom jag.
 +  = EPIC FAIL!
Nu ska jag så passande krypa ner i min mysiga sängen. Jag har ett viktigt möte med John Blund!
Sweet dreams!

Då var man hemma igen

Tack och lov att våren äntligen har hittat hit! När jag åkte till Spanien låg här fortfarande enorma snöhögar och nu är i stort sett allt borta. Det känns skönt att det är så ljust. Det piggar upp.
Å andra sidan fick jag igen en hel del energi nere på Las Palmas. Det var kort och gott underbart. Sol varenda dag, trevliga människor och ett härligt hotell. Sedan så är det ju alltid kul att komma tillbaka till skolan med lite brunare hy.
  
Tack vare all-inclusive fick jag dessutom gratis tillgång till gymmet och gratis drinkar i en av barerna. MEN, kära vänner, all-inclusive främjar inte direkt landets ekonomi, vilket gör att det blir lite dubbelmoral ifrån min sida i och med att jag skrev ett arbete i Turism och resor innan lovet om just det.
Men för tusan, vi vet att många inte lever som de lär. Inte sant? ...

Hola!

Jag tänkte passa på att skryta medan jag kan. Jag åker till Las Palmas i morgon! Är borta i en vecka och jag lovar att inte göra något annat än slappa. Jag har inte börjat packa än, men det gör jag så snabbt, och jag har inte känt av någon resfeber än. Det får jag visserligen väldigt sällan. Däremot har jag lite smått ångest inför flygresan. Vilket är ganska underligt i och med att jag inte har haft det sedan jag var väldigt liten.
Hur som helst så kommer jag troligtvis ha många bilder att visa när jag kommer hem. Plus att jag hoppas på att en ordentlig solbränna ska vara på sin plats!
Jag har just varit social med en av brorsans lumparkompisar och dennes flickvän, men nu väntar jag bara på påskmiddagen. Jag ska nog spela lite bf medan jag väntar.
Glad påsk till alla där ute!


RSS 2.0