Back from Värmland

Hälsningar från Emelies stuga i Värmland:
31 Maj, 9:30. Jag sitter och äter frukost i vardagsrummet medan Emelie och Sabina sover i rummet intill. Jag tror att jag måste väcka dem om en halvtimma eftersom de totalt ignorerade väckarklockan. Morgonen är underbar med strålande sol och jag kan se ett fågelpar flyga ut och in i ett bo en bit utanför fönstret. Det märks att det är vår här också. Det är verkligen jättefint här ute. Huset är mysigt, grannarna trevliga och atmosfären väldigt rogivande. Det är exakt vad vi behövde efter den sista hektiska veckan i skolan.
När jag och Sabina kom hit i -vad blir det?- lördags, var det fyra tjejer till här förutom Emelie men de åkte hem igår. Idag är det dags för oss att göra detsamma. Därför blir det nog en hel del städande.
Pussar! P.S. Tänker på dig.
 
31 Maj, 17:25. Nu sitter vi i bilen på väg ut från de värmländska skogarna. Precis som i morse lyser solen ordentligt och det blev en hel del städning så som jag förutspådde. Jag och Emelie hade en intensiv fight med gräsklipparen som vägrade starta t ex. Men vi hann även med att sola och vara allmänt slappa.
Jag förlorade mot Sabina i sten, sax och påse så jag fick sitta i baksätet =( så jag borde höja blicken nu och inte låta svängarna göra mig åksjuk.
 Helgen gick alldeles för fort! Tack för allt!

Sol och sken

Det blev en liten tupplur på soffan ändå. Jag bara slockna i det grå regnet och en timme senare vaknar jag upp till skolsken. Det är inte fy skam! Nu har visserligen solen gått i moln igen, men jag tackar så hjärtligt för det lilla!
Puss på er!

Regn och rusk

Det är ju typiskt att det börjar regna när jag är ledig. Vad ska jag nu hitta på? Jag har redan pluggat klart för dagen och klockan är bara lite över ett. Jag är visserligen förbannat trött, men om jag lägger mig nu blir det omöjligt att sova i kväll.
Kanske jag ska strunta i att göra något vettigt. Jag kanske bara ska sitta kvar vid datorn och låtsas att jag inte orkar något annat. Det stämmer visserligen till hälften.
Igår kom jag inte hem förrän vid sju eftersom det var rundvandring i gbg som stod på agendan. Ett avslut på turismen som jag tack och lov inte behövde uthärda i ösregn. Det var ganska mysigt faktiskt och det garanterade mig ett MVG i kursen. Jag ser dock inte turism & resor som den roligaste kursen jag läst i gymnasiet, även fast läraren var förbaskat härlig. Den kändes mer som en utfyllnadskurs.
Vad jag däremot kan lovprisa är internationell ordkunskap. Jag vet, det låter ungefär lika roligt som en säck potatis, men jag är säker på att jag kommer ha stor användning för innehållet i kursen. Något som man ofta kan betvivla i skolan. På tal om det så var det nationellt prov i matte C idag för de som inte avskyr siffror lika mycket som jag!
Puss på er!

Remember me?

Nu var det ett tag sedan sist. Jag har inte direkt haft fullt upp men jag har bara inte haft något spännande att skriva om.
Nu kan jag berätta att jag var på Tjörn i helgen med ett par kompisar från klassen. Malin fyllde 19 för inte så längesen och vi fick en chans att fira det i hennes familjs stuga. Eller stuga och stuga förresten. Det var tillräckligt stort för att kallas hus. Eftersom vädret inte var så bra som det kunde ha varit blev det inget första dopp för i år, men det gjorde inte så mycket. Vi kom ändå ner till centrum och promenerade längs den hamn som högst troligt är fullpackad när säsongen väl kommer i gång. Jag skulle vilja åka dit igen då. Det var den slags miljö som tilltalar mig. Förmodligen beroende på alla mina somrar på Gotland.
 Hursomhelst så hade vi kul trots vädret. Vi lät radion stå på hög volym, spelade och unnade oss massa onyttigt. Jag och Malin gick åtminstone ut och sprang 6 km på lördagsmorgonen så jag hade ingen anledning att ha dåligt samvete.
Det var synd att vi inte kunde stanna där längre, men nu planerar vi att åka till Emelies stuga i Värmland efter att betygen har satts. Allt för att fira att skolan snart är finito!

RSS 2.0